Arcul de Triumf

România, locul şi motivul pentru care americanii vin în Europa

Brasov Piata Sfatului

România înseamnă locul şi motivul pentru care occidentalii vin, de la bun început, în Europa, arată un site de turism de peste Ocean.

„Oraşe medievale? România le are. Castele de basm? România le are din plin. O mare capitală? Au bifat şi asta. O cultură bogată, cu multe tradiţii vechi? Clar există. Un vin subestimat? Da. Munţi superbi? Şi asta. Ba românii au chiar şi plaje la Marea Neagră”, arată amercicanii de la Travel Pulse, trecând în revistă câteva dintre motivele pentru care ţara noastră ar trebui să se afle pe itinerariul unui turist occidental.

„Vedeta” României este numită Transilvania, cu oraşele sale fortificate, cu istoria bogată şi cu munţii maiestuoşi, susţine Travel Pulse, care nominalizează ca posibile destinaţii Braşov, Sighişoara şi Sibiu. „Destinaţii de călătorie de vis, devenite realitate”, aşa sunt numite cele trei oraşe.

„Sighişoara cea adormită” este locul de baştină al „adevăratului Dracula”, Vlad Ţepeş, arată site-ul, care numeşte printre atracţiile oraşului Turnul cu ceas. Brașovul atrage cu centrul său romantic şi cu drumeţiile pe muntele Tâmpa. Odată ajuns aici, eventual la apus, turistului i se recomandă să guste un pahar din vinul local, în timp ce se lasă sedus de privelişte.

În ceea ce priveşte castelele, site-ul susţine că România nu poate fi egalată, Peleşul fiind considerat castelul „suprem”. Este trecut în revistă şi Castelul Bran, dar şi cel al Corvinilor.

Nu este uitat nici „fascinantul” Transfăgărășan, al cărui farmec nu constă doar în curbele şoselei, ci şi în priveliştea pe care o oferă, „o fereastră spre locurile sălbatice ale României şi spre satele sale”, după cum încheie Travel Pulse, care publică şi două fotografii: una cu Brașovul şi o alta cu un sat pitoresc de munte.

Dacă ți-a plăcut articolul intră în comunitatea noastră de pe facebook printr-un simplu LIKE! Astfel ne vei ajuta și tu să promovăm cum trebuie VALORILE ROMÂNEȘTI!

Sursa: bizbrasov.ro

loading...