... ...

Cea mai bună fotografie din lume este realizată de un român

Vlad Efteni

Un fotograf român a intrat în elita mondială după ce a impresionat cu o imagine din Bucureşti un juriu internaţional. Imaginea suprinsă de Vlad Eftenie în Capitală a fost aleasă dintre alte 140.000 trimise de fotografi din toată lumea, informează Digi24.ro.

O staţie de tramvai, o femeie cu umbrelă sub o ninsoare abundentă, maşini care trec pe lângă ea. Este o imagine aparent banală, pe lângă care mulţi dintre ar fi trecut nepăsători. Dar ochiul fotografului experimentat a văzut altceva.

Personajul ăla care stătea nemişcat în staţie, fulgii haotici, maşinile d-abia se mişcau şi mi-am spus: e o stare. Starea asta merită să rămână într-o poză. Şi am făcut poza.”, povestește fotograful Vlad Eftenie.

Fotografia a fost realizată de Vlad Eftenie într-o seară de noiembrie. Câteva săptămâni mai târziu, o înscria într-unul dintre cele mai mari competiţii de fotografie din lume – Sony World Photography.

Organizatorii au primit 140.000 de fotografii din 166 de ţări, iar patru fotografi din România au ajuns pe lista scurtă. În final, Vlad Eftenie a fost alesul juriului intrenaţional şi a luat locul întâi la categoria Low Light.

Acum, în faţa altor pasionaţi de fotografie, el vorbeşte despre cum a făcut acest instantaneu special şi cum se fac cele mai bune fotografii.

Vlad Eftenie este autorul unei alte fotografii care devenit „virală” pe Internet. Îndrăgostiţii care se sărută în zăpadă în Bucureşti. Sub cod portocaliu de viscol, fotograful şi-a agăţat aparatul de gât şi a pornit prin nămeţi să surpindă momentele esenţiale. Troienele i-a adus o experienţă emoţională neaşteptată.

loading...

Leave a Reply