... ...

Curiozități fascinante despre România

Dacia

Știați că….

În Vâlcea a fost descoperit cel mai vechi schelet humanoid cunoscut la ora actuală și supranumit „pescarul de la Lacul Getic”, fiind datat acum 1 milion de ani.

În estul țării, mai exact în Cucuteni, este localizată o civilizație străveche, mai veche cu 1000 de ani decât cea sumeriană.

Tăblițele cu scrierea de la Tărtăria (reale și autentificate ca atare) sunt cu 1000 de ani mai vechi decât cele sumeriene.

Alte tăblițe care sunt de asemenea mai vechi decât cele sumeriene, sunt tăblițele din Munții Neamțului.

În 1990 s-a descoperit în Masivul Șureanu un munte plin cu filoane de aur pur, de un metru lungime, acest lucru fiind inexistent pe planetă căci aurul se găsește doar în formă de minereu, combinat cu alte nemetale, nu și în formă pură desăvârșită. S-a ajuns la concluzia că dacii cunoșteau taina spirituală a aurului, care este de fapt o lumină condensată.

O altă descoperire are loc în Masivul Bucegi, în anul 2003, pe 11 august, când americanii și românii pătrund sub masivul Bucegi și găsesc o așa-zisă sală a proiecțiilor cu holograme, care au arătat istoria adevărată a Terrei, și de asemenea găsesc „amfora cu aur monoatomic”, care duce la o inimaginabilă longevitate (o persoană poate trăi mii de ani în același corp fizic, dacă ar consuma așa ceva în anumite perioade precis stabilite).

La Câmpeni a fost găsit cel mai vechi cuptor din întreaga lume, cuptor folosit pentru topirea metalelor. A fost atestat și evaluat la aproximativ 6000 de ani vechime.

La Sarmisegetuza s-ar afla niște artefacte fabuloase sub amplasamentul Cetății, au afirmat cei de la BBC.

Un alt artefact descoperit, este cel de sub Masivul Ceahlău, conform autorului Radu Cinamar, unde s-ar afla un artefact similar celui din Bucegi.

O zonă numită „paranormală”, este Pădurea Baciu, de lângă Cluj-Napoca, unde s-au întâmplat lucruri inexplicabile.

Există două citate din lumea cercetării istorice, aparținând unor oameni de știință cunoscuți în lumea întreagă, despre neamul românesc:

– „Civilizația s-a născut acolo unde traiește astăzi poporul român… răspândindu-se apoi atât spre Răsărit, cât si spre Apus (…) acum 13-15 mii de ani!” – William Schiller, arheolog american.

– „Carpații se află într-o regiune a lumii unde este situat centrul european al celei mai vechi culturi cunoscute la ora actuală.” – dr. Daniel Ruzo, arheolog peruan.

loading...

9 comments on “Curiozități fascinante despre România

 1. Gloria says:

  “Masivul Șureanu un munte plin cu filoane de aur pur, de un metru lungime” Unde sunt filoanele? – fotografiile? Ce a ramas acolo ? Vorbe goale?

 2. Iulian says:

  Păcat că nu ştim să exploatăm aceste informaţii, care chiar dacă sunt realităţi sau legende, le-am putea folosi pentru atragerea turiştilor străini aşa cum o fac multe ţări din lume al căror PIB consistent este realizat din turism, fără investiţii uriaşe, fără efort sau poluare.

 3. gabrieliordan says:

  daca scoateti chestia cu Bucegii sunteti credibili 100%. Asa parca citesc Catavencii..

 4. dafimardan says:

  nu-mi place cum a zis ala: acolo unde traieste astazi poporul roman… ca si cum i-am gonit noi pe-aia sau aia au plecat si au venit animalele de romani care umblau pe pamant in cautarea hranei…

 5. ovidiunicolaescu says:

  Stiu unde este sala de sub masivul Bucegi … nu este o poveste fara acoperire. In 1977 am fost acolo dar nu am intrat in interior. Eram cu sotia si aceasta nu a vrut in ruptul capului sa intram…. probabil este vorba de presentimentul specific feminin. Poate ca daca inaintam inca un metru …s-ar fi declansat bariera …. oricum intrarea este ascunsa si nu poate fi vazuta decit de la distanta foarte mica…. iar traseul este foarte greu…. asta o stiu din propria experienta…..

 6. maghiar.tibor@gmail.com says:

  După ce au cucerit India au aselenizat pe lună.

  Încercarea de a cuceri si Marte a fost zădărnicit de Traian.

Leave a Reply