... ...

5 locuri misterioase din România

Image

Pe toţi ne fascinează necunoscutul, misterul. Când auzim de peşteri, de munţi, de locuri unde se întâmplă lucruri ciudate, imaginaţia începe să funcţioneze şi atunci ne închipuim tot felul de poveşti şi de lucruri. Şi multe s-ar putea să fie adevărate! Ştiaţi că România are un număr destul de mare de locuri misterioase care pun semne de întrebare chiar şi cercetătorilor? Altele sunt numai alimentate de legende cutremurătoare. Dar gândul „dacă acolo e ceva din afara lumii noastre” persisistă.

1. Peştera Polovragi

Image

Aţi ajuns vreodată la această peşteră din judeţul Gorj? Aţi ştiut care este povestea legată de Polovragi? Această peşteră este legată de zeul Zamolxis al dacilor. Se spune că el avea o putere foarte mare şi putea să îşi schimbe înfăţişarea din tânăr în bătrân, după voie. Se aminteşte în diferite scrieri cum că dacii puteau vindeca bolile vremurilor cu o piatră numită „polovragă”, dispărută acuma. Speologii au găsit acolo urme de picioare vechi de aprox. 2.000 ani. În plus, se auzea că peştera Polovragi ar găzdui o comoară nemaivăzută, dar care este protejată de blestemul lui Zamolxis, mărturie stând diverse întâmplări ale localnicilor, care cu timpul înnebuneau dacă începeau să o caute.

2. Şinca Veche

Image

Şinca Veche este o peşteră micuţă pe care o puteţi găsi făcând stânga după indicator din drumul dintre Brașov și Sibiu. Poveştile ce au legătură cu acest loc sunt foarte interesante şi stârnesc curiozitatea oricărui trecător. Aparent ea datează de pe vremea dacilor, deşi unii specialişti susţin că ar fi mult mai veche, de aprox. 7.000 ani. Dovadă sau nu a primelor manifestări ale creştinismului, aici se găsesc şi desene care nu au legătură cu această religie. Aici s-au văzut sfere luminoase, s-au auzit cântece ce păreau bisericeşti într-o limbă necunoscută, cântate de coruri parcă nelumești. De asemenea, este un loc ce are o energie ciudată, care te linişteşte fără să îţi dai seama cum.

3. Munţii Călimani

Image

Probabil aţi fost aici la un picnic sau chiar la un traseu de munte (are locuri demne de vizitat, precum Lacul Colibița, Cascada Tihu şi altele). Însă ştiaţi ce ascund Munţii Călimani? De inscripţiile misterioase de aici s-a mai vorbit. În Gura Hâiţii de la poalele munţilor, un sătean a găsit în 1987 nişte pietre cu scrieri şi desene ciudate, care au fost numite megaliţi. Specialiştii le-au datat ca fiind de pe la mijlocul mileniului IV î.Hr. Pe aceşti megaliţi apar simboluri solare, iar unul chiar aduce a un OZN.

4. Pădurea Baciului

Image

În legătură cu această pădure s-au descoperit lucruri un pic mai dramatice. Oamenii sunt sfătuiţi să nu pătrundă printre copacii ce au forme ciudate, pentru că nu se vor mai întoarce. Şi unii chiar nu s-au mai întors, au fost dați dispăruţi şi aşa au rămas. După ce se avansează în pădure, majoritatea sătenilor au mărturisit că au avut stări de rău fizic şi de spaimă nebănuită şi simţită din senin. Alţii spun că au văzut sfere de lumină, umbre şi siluete inexplicabile. Chiar şi un OZN se pare că ar fi fost fotografiat, care plana uşor deasupra pădurii. Fotografiile au fost intens analizate şi nu s-au descoperit urme de fals, fiind declarate unele dintre cele mai bune fotografii ale unui OZN de până acum. Martorii au mai spus că vedeau în jurul lor urme pe pământ sau zăpadă, dar ei nu se mişcau de pe loc, iar plante şi copaci prezintă urme de arsuri şi necroze inexplicabile. Până şi cei mai sceptici oameni care au pătruns în Pădurea Baciului s-au întors cu părerea total schimbată.

5. Munţii Bucegi

Image

În Bucegi s-au descoperit tuneluri secrete în munţi, ce se pare că serveau ca apărare pentru daci în timp de război. Alţi specialişti declară că aici îşi făceau ritualurile preoţii daci, şi bineînţeles, că aici s-ar ascunde un tezaur deosebit. La măsurarea câmpurilor energetice din zona s-a constat că aici undele sunt mai crescute decât în alte părţi. După toate cercetările ce s-au făcut până acum se pare că forma tunelurilor, ce sunt majoritate în Transilvania, ar avea forma lupului pe care dacii îl aveau drept simbol.

Pe lângă aceste tuneluri, poate aţi mai auzit că Munţii Bucegi au fost numiţi în repetate rânduri „poarta către univers”, „poarta dintre lumi” şi alte asemenea denumiri. S-au tot vehiculat zvonuri că americanii ar avea un mare interes în zona Bucegilor. Se vorbeşte despre o zonă de aprox. 20 km de sub Muntele Omu şi Sfinx, unde sunt câmpuri energetice intens studiate. Astfel de lucruri sunt controlate de masoni, dar nu intrăm în astfel de detalii. S-a menţionat în presă că Bucegii ascund şi o zonă de aprox. 1 km unde organismul se reîncarcă energetic, că oboseala dispare, în apropierea Peşterii Ialomiciora. De asemenea, au apărut în discuţie şi menţiuni despre extratereştri care sălăşluiesc în interiorul Bucegilor.

Așadar, cine crede, crede, cine nu crede poate vizita aceste locuri pentru a vedea dacă își va schimba părerea sa nu.

Dacă ți-a plăcut articolul intră în comunitatea noastră de pe facebook printr-un simplu LIKE! Astfel ne vei ajuta și tu să promovăm cum trebuie VALORILE ROMÂNEȘTI!

loading...

11 comments on “5 locuri misterioase din România

 1. FreshMeat25 says:

  Mi se pare mie sau pe imaginea cu harta apare forma unui lup cu gura deschisa si limba scoasa ceea ce este cu culoarea rosie? Simbolul dacic…. asa este marcata zona cu locuri misterioase sau asa este imaginea facuta special cu simbolul dacic pe ea?

  • vladutz7 says:

   Așa este.. Tunelurile care leagă Munții din România se crede că au această formă, a lupului, simbolul dacic.

 2. FreshMeat25 says:

  Si aceste tuneluri sunt naturale sau artificiale(facute de mana omului)? Din moment ce au aceasta forma clar ca nu sunt naturale. Iti trebuie ceva timp, forta de lucru si bineinteles utilaje sa faci asa ceva….. Foarte interesant…. aveti informatii de cand dateaza aceste tuneluri?

  • vladutz7 says:

   Aceste tuneluri sunt cu siguranță făcute de cineva, dar nu se știe exact de cine. Cel mai probabil, o „forță” supranaturală, pentru că de oameni este greu de crezut că ar putea fi realizate. Nu știm exact de cand datează.

 3. Niculescu Vasile says:

  Mai sunt inca multe locuri misterioase. Mai trebuie studiate si vizitate… legendele populare au pornit de la ceva, nu sunt scorneli…

  • vladutz7 says:

   Cu siguranță că sunt foarte multe. Noi am prezentat în acest articol doar 5, dar mai sunt și alte articole despre alte locuri mai puțin normale din România.

 4. komisch says:

  Verschwörungstheorien??? Sagt mal, Leute, habt ihr echt nichts zu tun?

  Sucht euch lieber eine Arbeit, als jeden Scheiss zu glauben!

 5. NatalyaAlexa says:

  Ce sa zic…Cel mai misterios loc din Romania este Padurea Baciu din Cluj-Napoca,pai…stiu pe cineva care acampat in padure,si a auzit si vazut lucruri ciudate.Eu sunt din Cluj-Napoca si am inceput de multa vreme sa ma interesez de Padurea Baciu…Eram si inca mai sunt curioasa,oare ce este acolo?Oare cine e acolo?Pai…inca ma intreb!Asta e misterul…Intrebarile ascunde,ce ascunde padurea?Pai numai cei care au fost acolo stiu,sau cei care mai sunt acolo!Parerea mea e ca oamenii aceia care au intrat nu mai traiesc,cu siguranta au murit,de ce ar mai traii atata vreme fara apa pura si mancare proaspata!Deci,parerea mea e ca e ceva acolo rar care e aparat de un spirit,presupun ca spiritul e fata dupa ce am vazut in poze!Pai daca mai afli ceva nou si interesant raspunde la acest mesaj!Cer sinceritate maxima!

 6. alex says:

  de ce nu intri si tu in padure daca esti curioasa ce se afla acolo

 7. alex says:

  poti forma un grup de 10….15 persoane si mergeti acolo sa vedeti ce se intampla

Leave a Reply